Imagine cu studenți citind

Atunci când aplici la o universitate din Marea Britanie, în special pentru învățământ la distanță, cele mai multe instituții pot cere documentele tale academice în original sau fotocopii certificate. Astfel, dacă nu vrei să trimiți documentele în original, poți expedia fotocopii certificate ale acestor documente.

British Council România oferă un serviciu de certificare documente, care reprezintă o confirmare a faptului că o fotocopie este într-adevăr copie a unui document original. Te rugăm să iei în considerare că acest lucru nu este o confirmare a autenticității documentului original. În momentul de față nu oferim servicii de verificare sau legalizare.

Acest serviciu de certificare este disponibil în centrele noastre din București, Iași și Cluj-Napoca.

Ca urmare a contextului epidemiologic actual, serviciul de certificare este disponibil pe bază de programare, fiind necesar să ne contactați în prealabil la:

Pentru a accesa acest serviciu, te rugăm să urmezi pașii de mai jos

Pasul 1: Printează și completează Cererea de Certificare sau trimite-ne email la contact@britishcouncil.ro cu solicitarea ta.

Pasul 2: Adu la British Council (în funcție de orele de program în care acest serviciu este disponibil, în fiecare centru):

  • Documentele în original*
  • Taxa de 20 lei / fotocopie. Aceasta se achită exclusiv prin transfer bancar, fiind necesar să ne transmiteți dovada plății pe e-mail la contact@britishcouncil.ro și să menționați numărul de fotocopii de care aveți nevoie. Contul în care se poate face plata este următorul: RO07CITI0000000826012005, BRITISH COUNCIL. În detaliile plății vă rugăm să menționați – serviciul certificare documente + Numele dumneavoastră complet.

*Te rugăm să verifici mai jos lista documentelor care nu pot fi certificate.

Care sunt documentele care nu pot fi certificate?

Nu vor putea fi certificate următoarele documentele:

  • IELTS Test Report Forms
  • Pașapoarte, cărți de identitate, permise de conducere
  • Certificate de căsătorie
  • Fotocopii sau documente deja certificate
  • Documente scanate
  • Orice alt document non-academic

British Council își rezervă dreptul de a respinge certificarea oricărui document, mai ales în situația în care documentul original a suferit modificări, este ilizibil sau dacă poate fi suspectat de fals.

Pentru orice întrebări suplimentare te rugăm să ne contactezi.

Care este diferența între certificare, verificare și legalizare?

British Council România oferă servicii de certificare, dar nu și verificarea sau legalizarea documentelor.

Iată mai jos o explicație pentru diferența dintre cele trei noțiuni.

  • Certificare: confirmarea faptului că o fotocopie este într-adevăr copie a unui document original. British Council nu va fi responsabil pentru confirmarea autenticității documentului original .
  • Verificare: procesul prin care o autoritate confirmă că niște documente în original sunt, într-adevăr, autentice.
  • Legalizare: confirmarea oficială că o semnătură, sigiliu sau ștampilă pe un document sunt autentice.

Pentru orice întrebări suplimentare te rugăm să ne contactezi

Te rugăm să citești și Nota Privind Colectarea Datelor.

Notificare de confidențialitate

Scop și temei juridic
British Council va folosi datele pe care le furnizezi pentru a-ți procesa cererea de certificare a documentelor depuse. Temeiul nostru legal pentru prelucrarea datelor tale este executarea unui contract de servicii, a se vedea www.britishcouncil.ro/en/study-uk/certification.

Împărtășirea datelor
Vom împărtăși datele tale cu instituțiile de învățământ din Marea Britanie/organismele de examinare din Regatul Unit menționate în documentele transmise în scopul verificării.

Păstrarea datelor
Vom păstra o evidență a datelor tale de contact și o copie a documentelor depuse pe o perioadă de zece (10) ani de la data certificării documentelor.

Protecția datelor
British Council respectă legea privind protecția datelor din Marea Britanie și legile din alte țări care îndeplinesc standardele acceptate la nivel internațional. Ai dreptul de a cere o copie a informațiilor pe care le deținem despre tine și dreptul de a ne cere să corectăm orice inexactități în acele informații. Dacă ai îngrijorări cu privire la modul în care ți-am folosit informațiile personale, ai, de asemenea, dreptul de a te plânge la o autoritate de reglementare a confidențialității.

Pentru informații detaliate, te rugăm să consulți secțiunea de confidențialitate a site-ului nostru corporativ la http://www.britishcouncil.org/privacy sau să contactezi British Council din România.