Descoperă cine sunt finaliștii ediției din 2021 a FameLab și alege pe cine vrei să susții în finala națională!

Urmărește online finala

Cunoaște-i pe finaliști

Giulia Angheluță

Giulia Angheluță

Giulia e studentă în anul III la Medicină Generală, la UMF Carol Davila din București. Pornită cu avânt către neurochirurgie, rătăcește temporar în universul microscopic al corpului uman în Laboratorul de Patologie Ultrastructurală și Bioimagistica al Institutului Național Victor Babeș. Evadează des în universul artistic, unde cântă, pictează și își reîncarcă bateriile înainte de sesiune.

Tema FameLab: Vaccinul impotriva SARS-Cov-2 - Parcursul mARN în Corpul Uman

Andrei Bordeianu

Andrei Bordeianu

Andrei este student în anul II la medicină în București. A obținut bronzul la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene în 2017, , iar în prezent este membru în Cercul de Excelență în Neuroștiințe din universitate. În timpul liber, pasiunea pentru știință se îmbină cu cea pentru muzică și literatură. Cântă și compune la chitară electrică, iar chitaristul său preferat este Brian May. 

Tema FameLab: Diminuarea depresiei prin studiul unui instrument muzical

Ina Maria Carauleanu

Ina Maria Carauleanu

Ina Carauleanu este studentă în anul I la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din Timișoara. Îi place să înceapă lucruri noi, își urmează inima și instinctul în ceea ce face și spune că nu regretă niciodată nimic, deoarece tot ce a încercat și toate deciziile impulsive pe care le-a luat, au adus-o până aici. 

Tema FameLab: De câte becuri ai nevoie pentru a aprinde un neuron?

Ioana Maria Crasan

Ioana-Maria Crasan

Ioana este studentă în anul III, la secția de Biochimie în cadrul Facultății de Biologie, Universitatea din București. A făcut cursuri de teatru și cântă la pian și chitară; chimia și biologia sunt pasiunile care o completează. Face voluntariat din liceu, iar în prezent este activă în Asociația Studenților Biologi. S-a înscris la FameLab deoarece poate îmbina latura artistică cu cea științifică.

Tema FameLab: Microbiota și vitamina D în boala celiacă

Fowzi-Constantin Crașoveanu

Fowzi-Constantin Crașoveanu

Fowzi-Constantin Crasoveanu are 27 de ani, lucrează în IT de peste 7 ani, este inginer și public speaker. Fowzi a absolvit Universitatea Politehnica din București, unde în prezent lucrează la doctorat. Are peste 9 ani de experiență în mediul profesional, în domenii precum IT, Telecom sau Retail. Își dorește să umanizeze tehnologia, iar în viața personală este un soț iubitor, jucător profesionist de baschet și public speaker.

Tema FameLab: Computerul cuantic - Atunci când infinit = 1

Bianca-Ioana Guțu

Bianca-Ioana Guțu

Bianca e studentă în anul II la medicină la UMFCD București. A ales să medicina deoarece dintotdeauna a fost pasionată de cum funcționează organismul uman, iar mai târziu a fost fascinată să descopere tainele geneticii. În prezent este în echipa de cercetare în neuroștiințe a facultății, unde studiază epilepsia pe modele murine. A făcut dans și balet de la 4 ani și speră să transpună grația dobândită și în sala de operații.

Tema FameLab: Organoizi cerebrali - Cum să crești un creier în laborator

Tudor Hîrlea

Tudor Hîrlea

Tudor este student la în anul 4 la medicină, pasionat de cercetare și de comunicare științifică. Se ocupă de studii printre activitățile de coordonare și voluntariat, iar cel mai recent a implementat platformă online menită să aducă studenții mai aproape de cercetare. Când vrea să se deconecteze, citește literatură, filosofie sau învață germana. S-a înscris la FameLab din dorința de a interacționa cu alte persoane care îi împărtășesc pasiunea.

Tema FameLab: Profilaxia pre- și post-expunere HIV

Mădălina Elena Lazăr

Mădălina Elena Lazăr

Când era mică, Mădălina visa să fie balerină. A ajuns însă studentă la medicină, așa că acum învață pe muzică clasică. Vrea să ajungă cadru didactic și să ajute studenții să iubească medicina, dar visează să devină și scriitoare. Pe lângă literatură, e pasionată de limbi, istorie și fizică. FameLab i-a oferit oportunitatea de îmbina creativitatea și pasiunea pentru medicină, cu scopul de a face știința accesibilă.

Tema FameLab: Cum poate o cutiuță cu celule să vindece diabetul zaharat de tip 1?

Carmen-Valentina Nicolae

Carmen-Valentina Nicolae

Carmen e pasionată de știință și tehnologie de mică. Motivată de curiozitatea naturală, a ajuns organic la inginerie medicală și cercetare, ca îmbinare între înțelegerea conceptelor științifice și punerea lor în aplicare cu tehnologii de ultimă generație. Ca inginer, găsește soluții simple pentru situații problematice, iar în timpul liber se împarte cu greu între yoga, călătorii, fotografie pe film și jocuri video. 

Tema FameLab: Terapii personalizate pentru țesutul osos bazate pe printarea 3D

Mălina Strugaru

Mălina Strugaru

Mălina este studentă în anul III la Facultatea de Fizică din Iași. Îi plac proiectele interdisciplinare și e pasionată de fizica computațională. Crede că nimeni n-ar trebui să fie speriat de fizică sau mate și i se pare de neegalat sentimentul pe care îl are când ajută un elev să treacă peste frica de ecuații și să vadă că știința nu este rigidă și impersonală, ci cool și versatilă. În timpul liber îi place să danseze, să citească și să se uite la musicaluri.

Tema FameLab: Roboții moi sunt tari!